Kwaliteit en garantielaramno-1-300x201

qualicoat-seasideBij Laramno staan we er op een kwalitatief hoogstaand eindproduct af te leveren. Onze filosofie is dat die hoge eisen enkel worden bereikt door de kwaliteit door te trekken naar elk aspect van onze service. Van de poeders tot en met de naleveringen. We zetten graag op een rijtje hoe Laramno het verschil maakt.

 • 1. OPTIMALE PRIJS-KWALITEITSVERHOUDING
 • 2. EEN VLOTTE INTERNE ORGANISATIE
 • 3. EEN OVERZICHTELIJKE LAKPLANNING
 • 4. AF TE SPREKEN LEVERINGSTERMIJN
 • 5. SNELLE NALEVERINGEN
 • 6. HET LARAMNO GARANTIECERTIFICAAT
 • 7. GARANTIE: BETER DAN DE NORM
 • 8. ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

Haalbare scherpe prijzen worden met de klant besproken afhankelijk van:

 • De te lakken hoeveelheid
 • De kleur
 • De verwachte jaaromzet
 • De transportkosten
 • De wijze van voorsorteren van de geleverde goederen
 • De vraag naar opslagverwerking
 • De verwachte leveringstermijnen

De gemaakte afspraken worden schriftelijk bevestigd in een overzichtelijke prijstabel. Zo weet u waar u voor staat, net zoals wij. Met heldere afspraken en duidelijke prijzen.

Na de administratieve verwerking van de lakopdrachten staan onze ploegen klaar om de gemaakte overeenkomsten na te komen.

De uitpakploeg (eerste controle): Zo snel mogelijk na de levering van de goederen worden ze nagekeken op aantal en op eventuele beschadigingen.

De ophangploeg (tweede controle): De profielen worden per soort en per lengte volgens de gevraagde RAL-kleur opgehangen. Het is dus van het grootste belang de lakopdrachten per type profiel en kleur aan te leveren en dat in zoveel mogelijk (deel)hoeveelheden van minimaal 15 m².

De lakker (derde controle): De lakker heeft een moderne spuitinstallatie ter beschikking om een kwalitatieve afwerking te verzorgen.

De afhangploeg (vierde controle): Deze ploeg controleert de lakkwaliteit op glans en laagdikte. De resultaten worden per werkorder bijgehouden in een register conform de Qualicoat-richtlijnen.

De inpakploeg (vijfde controle): Deze ploeg controleert nogmaals de lakkwaliteit en de hoeveelheid volgens de bestelbon.

Hierna worden de profielen verpakt volgens de afspraken.

Dagelijks werken we de dagplanning bij. Om de overeengekomen termijnen te respecteren passen we de lakplanning 48 uur vóór de uitvoering van de lakopdracht niet meer aan.

De leveringstermijn wordt schriftelijk vastgelegd in de prijsofferte.

Dankzij een strikte interne organisatie kunnen alle herstellingen nageleverd worden binnen de week.

Hieronder vindt u het Laramno Garantiecertificaat, dat op vraag van de klant afgeleverd kan worden met vermelding van de betreffende werf en de datum van oplevering.

Ook wanneer geen certificaat aangevraagd werd blijven de garantievoorwaarden van toepassing in geval van discussie.

garantiecertificaat.pdf

Naast de normale Burgerlijke Aansprakelijkheidspolis (BA) is bij Laramno het volledig lakwerk verzekerbaar voor zover de legering van de aluminiumprofielen voldoet aan specifieke eisen.

Naast de kwaliteitseisen van de legering beschreven in het kwaliteitshandboek van het Aluminium Center Belgium, baseert Laramno zich op de resultaten van het onderzoek van Professor Jacques Defrancq van de Faculteit Toegepaste Wetenschappen van de Universiteit van Gent.

Naast de bestaande normen (EN573, EN485, EN486, EN487, EN1396 en QUALICOAT), inzake de kwaliteit en de voorbehandeling van profielen en platen werd er door Professor J. Defrancq in het laatste decennium behoorlijk wat onderzoek verricht naar de verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de filiforme corrosie van gecoat aluminium.

Dat heeft uitgewezen dat tijdens het extruderen een thermomechanisch beïnvloede laag aan het oppervlak van de profielen ontstaat, waarvan de structuur totaal verschilt van die van het inwendige van het stuk.

Aangezien de dikte van deze thermomechanische oppervlaktelaag geen constante is en sterk verschilt per extrusiebedrijf, is een sterk doorgedreven beitsing van de toplaag geen oplossing. Niet voor het milieu, noch voor de procesparameters.

“Verfijning” van de chemische samenstelling van “lakbaar” aluminium zoals beschreven in de norm EN573 is noodzakelijk. LAKGARANTIE kan er bij Laramno enkel gegeven worden voor aluminiumprofielen die beantwoorden aan de legering AA6060 en AA6063 van het type S2, beperkt in samenstelling als volgt:

Zn < 0,02
Cu < 0,015
Pb < 0,005
Fe/Si < 0,50
Mg/Si > 1,05 en < 1,3

Het aangeleverd substraat dient een gelijkvormigheidsattest te bezitten dat verklaart dat:

 • Het legeringstype voldoet aan de voorgaande legeringsbeperkingen S2
 • De oppervlakte vrij is van extrusielijnen, corrosie- en grafietsporen

Na het overmaken van dit gelijkvormigheidsattest kunnen we in functie van uw specifiek project een offerte aanvragen voor een verzekerde garantie. Zodra u de offerte en de betreffende meerprijs goedkeurt zullen wij de verzekering afsluiten.

Hieronder vindt u de algemene verkoopsvoorwaarden

algemene verkoopsvoorwaarden.pdf

 

 

© Copyright 2022 - Laramno nv - Privacybeleid